Kerum pukao na otvaranju sajma SASO: Dvije su opcije. Ili da se ubijemo, ili u zatvor!

U OVO DOBA godine splitski gradonačelnik Željko Kerum uvijek bude depresivan. Na otvaranju sajma SASO otvorio je dušu i svima kazao što ga muči.

"Uz ovakve zakone i represivne mjere malo će nas opstati. A to, nažalost, nikoga u Hrvatskoj ne zanima, pogotovo što mediji tako to ne prezentiraju. To je iscrpljivanje dugoročno. Ili ćemo završiti u zatvoru jer nismo platili obaveze ili se možemo ubiti, samo te dvije opcije imamo", pojadao se Kerum na otvaranju sajma.

Inspektori traže dlaku u jajetu

I lani je bio vrlo kritičan. Napao je sirotog Čobankovića da Vlada ne želi realizirati nijedan kapitalni projekt u Splitu, jer smeta HDZ-u. Čobi mu je kazao da to nije istina, Keruma je, međutim, malo tko uspio uvjeriti u suprotno.

Sad je došla nervoza oko neispunjavanja obaveza, što bi moglo značiti da su državne institucije ponovno Kerumu stale na žulj. Je li porez, je li hipoteka, tko će ga znati... Uz Kerumova zaduženja i mjesečne obaveze koje graniče s naučnom fantastikom, nije ni čudo da ga je uhvatila "mala snaga".

"Najlakše političarima"

Požalio se Kerum kako su mu inspektori svaki dan u firmi i samo traže dlaku u jajetu. Evo, izgleda da su nešto i našli.

"Najlakše je političarima, koji se nasmiješeni bude s rukom u džepu. Oni samo kritiziraju, a ne brinu hoće li primiti plaću", kazao je Kerum, koji drži da bi se poduzetnici trebali organizirati i bez pomoći politike i medija nešto učiniti da se promijeni neizdrživa situacija za ceh.

Narod izabrao najgluplje?

Kerumu je brzo uzvratio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader. "Nije lijepo da se pljuje po svemu. Ispast će da smo onda neka smiješna država. Ne valja tako po političarima, jer ih je narod izabrao. Ako se ovako govori, ispast će da su izabrali najgluplje", ocijenio je Sanader.

Nakon pljuvanja političara, Kerum se okrenuo - politici!

Nakon što je popljuvao političare, Kerum se okrenuo - politici! Novinarima je kazao da od koalicije Jambo - Kerum neće biti ništa.

"Htjeli bi sami na izbore da vidimo koliko pizamo", odjednom se odvažio Kerum potisnuvši depresiju u drugi plan. Čini se da bavljenje politikom blagotvorno djeluje na njegovo psihofizičko stanje.  

Pročitajte više