KFOR: Srbi su nas napali vatrometom

KFOR tvrdi da su ih Srbi napali pirotehnikom i Molotovljevim koktelima, na što su vojnici odgovorili "neubojitim sredstvima", gumenim mecima i suzavcem.

"Vodeni topovi su još na položaju, a upotrijebljeni su kako bi se spriječile dalje agresivne akcije demonstranata protiv vojnika KFOR-a", navele su međunarodne snage, a prenosi Beta.

Glavni stožer austrijskih operativnih snaga u Grazu kaže da je osam vojnika pripadnika KFOR-a potvrđeno poslijepodne na Kosovu.

Glasnogovornik austrijskih operativnih snaga kazao je kako su dva vojnika "teško ozlijeđena", a da ih je šest dobilo medicinsku pomoć te da je 20 KFOR-ovih vojnika ozlijeđeno u sukobima Srba i vojnika međunarodnih snaga na Kosovu.

KFOR je prethodno priopćio da su u incidentima koji su se dogodili danas kasno popodne u općini Zubin potok demonstranti upotrijebili pirotehnička sredstva i Molotovljeve koktele protiv vojnika Kfora i da je nekoliko vojnika međunarodnih snaga ozlijeđeno.

Prema priopćenju KFOR-a, "nasilni pojedinci" su tijekom današnjeg dana napali vojnike Kfora koji su provodili operaciju uklanjanja barikada s puta u općini Zubin Potok i tom prilikom je ozlijeđeno nekoliko vojnika KFOR-a.

Pročitajte više