Kiara, curica koja se bori sa zloćudnim tumorom, ima rođendan: "Poklonite joj život"

Foto: Privatni album

ŠESTOGODIŠNJOJ djevojčici Kiari Goršić iz Tribunja tijekom ljeta je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu. 

Šansa za ovakvu dijagnozu je 0.000187 posto. 

Djevojčica se sad nalazi na liječenju u Zavodu za hematologiju i onkologiju, koji je smješten na Klinici za tumore, no prognoze nisu dobre.

Index je razgovarao s njezinim liječnikom i roditeljima, a onkolog dr. Filip Jadrijević Cvrlje je rekao da su učinili sve što su mogli.

>> Kiara (6) se bori za život: Majka: Do kraja svibnja je bila skroz zdrava curica

"Kiara ima 30 ciklusa radioterapije, odradila ih je osam. Njezinu obitelj je pogodila teška sudbina, riječ je o zloćudnom tumoru mozga i bolesti koja je zapravo neizlječiva, ne postoji lijek ni metoda kako ga izliječiti.

"Šanse su manje od jedan posto"

Postoje tek kliničke studije koje se provode u SAD-u, ali niti jedna nije pokazala rezultat da djeca s tom dijagnozom žive dulje od dvije godine. Roditelji su skloni tome da se dijete uključi u neko od kliničkih ispitivanja koja su eksperimentalna jer na žalost ništa drugo nemamo za ponuditi. Ove kliničke studije su nove metode nama nepoznatog ishoda. Šanse su manje od jedan posto", rekao je. 

Svjestan je toga da roditelji žele poduzeti sve što je u njihovoj moći da svojoj djevojčici produlje život.

Roditelji su svjesni da im HZZO ne može pokriti troškove eksperimentalnog liječenja, a kako je riječ o velikoj svoti, odlučili su prikupljati novac donacijama.

Njezina obitelj je na Facebooku objavila čestitku za njezin rođendan te zatražila od svih da pomognu Kiari. 

Objavu prenosimo u cijelosti. 

"Dragi svi, prije svega se želimo od srca svima zahvaliti koji su se uključili u humanitarnu akciju i koji su sebe nesebično dali za Kiarinu borbu!  Do današnjeg dana u 16:00 sati je po otvorenim računima humanitarne pomoći uključujući gogetfunding prikupljen iznos od 5.042.912,81 kn.  Bilo je otprilike i 106 tisuća poziva za njen život.

"Krajnji cilj je još daleko"

Ovim putem se želimo i zahvaliti fundaciji 'Mila za sve ' koji će sudjelovati s maksimalnim mogućim iznosom.  Krajnji cilj od 32.500.000,00 kn je još uvijek daleko ali vjerujemo da ćemo uz vašu pomoć i vaša ne velika nego ogromna srca uspjeti prikupiti sredstava kako bi Kiari pružili šansu za život, kako bi joj vratili njeno djetinjstvo!

Zato dragi ljudi, idemo svi, zajedničkim snagama i energijom možemo sve, svi za Kiaru! Za njen rođendan imamo samo jednu veliku želju, nazovite svi 060 9003 i poklonite joj najlipši poklon, a to je život!" stoji u objavi na stranici Kiara želi život. 

Račun za donacije je otvoren na mamu - Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR 99
Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje

Pročitajte više

 

Pročitajte više