KIC ART KINO NOVU SEZONU OTVARA HRVATSKIM FILMOVIMA

"Art Kino" Kulturnoinformativnog centra u srijedu, 1. listopada, otvara jesensku sezonu projekcijama dvaju hrvatskih filmova kriminalističkim filmom "Orao" Zorana Tadića i dramom "Kamenita vrata" Ante Babaje.

Film "Orao" prikazuje se u 19 sati, "Kamenita vrata" u 21 sat, a ulaz na obje projekcije je besplatan. Oba filma tematikom su vezana uz Zagreb i dosad nisu bili u redovitoj kino distribuciji.

KIC Art kino za vikende najavljuje crtiće o profesoru Baltazaru te povratak vesterna i klasika na kino repertoar. Na nedjeljnim matinejama prikazivat će se ciklus filmova redatelja Johna Forda te najpoznatiji filmovi glumca Roberta Mitchuma.

U listopadu u Art kinu gostuje njemački redatelj Uli Gaulke, koji

će zagrebačkoj publici predstaviti dva dugometražna filma ("Havanna mi amor" i "Heirate mich") te jedan kratkometražni ("Quien es el ultimo"). Tema sva tri filma je Kuba.

Paralelno s kazališnom predstavom "Karolina Riječka" u riječkom HNK, na programu Art kina je istoimeni film Vladimira Pogačića iz 1961., u kojem glume Antun Nalis, Tito Strozzi, Anne Aubrey.

Na prošli Pula Film Festival podsjetit će se dokumentarnim filmom "Pula povjerljivo" o 50 godina tog festivala i ovogodišnjim pobjednikom, filmom "Tu" Zrinka Ogreste.

U suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu svake srijede u studenom prikazivat će se dokumentarni filmovi francuskog redatelja Nicolasa Philiberta.

Nova sezona neslužbeno počinje večeras premijerom filma "8 žena" Francoisa Ozona, svojevrstan "hommage" filmskoj industriji i nekadašnjim filmskim divama. U filmu glume Catherine Deneuve, Fanny Ardant, Emanuelle Beart, Isabelle Huppert.

Pročitajte više