Kićo Slabinac nehotice ubio čovjeka

KRUNOSLAV KIĆO SLABINAC, pjevač i umirovljeni saborski zastupnik HDZ-a, pregazio je danas muškarca koji je na ulazu u Feričance pijan teturao cestom, a i sam je navodno bio pod utjecajem alkohola.

Glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske Edita Roterbauer nije ni potvrdila niti demantirala informaciju da je pjevač sudjelovao u ovoj nesreći sa smrtnom posljedicom, nego nas je uputila na Istražni centar Županijskog suda u Osijeku. Na očevid je izašao istražni sudac Ante Kvesić, od kojega se doznaje da unesrećeni nije imao nikakva svjetla na biciklu, pa ni "mačje oči" na pedalama, te da na mjestu nesreće nije bilo javne rasvjete.

Kvesić je kazao i da alko-test nije pokazao da je Kićo Slabinac bio pod utjecajem alkohola, no istražni sudac je ipak zatražio vađenje krvi. Obdukcijom poginulog će se utvrditi je li on eventualno bio pod utjecajem alkohola.

Na cesti nisu ostali tragovi kočenja, što je potvrdio i sam pjevač koji je kazao da nije počeo kočiti sve do udarca. Ograničenje brzine na tom dijelu puta je samo 50 kilometara na sat, i treba utvrditi je li pjevač prekoračio tu brzinu.

"Nisam stigao zakočiti"

Teška prometna nesreća se dogodila na državnoj cesti D2, nešto poslije 17 sati. Policija je potvrdila da je u nesreći smrtno stradao Mirko Brkić iz Feričanaca koji je pijan vrludao po cesti, a za upravljačem osobnog automobila marke Opel Astra nalazio se pjevač Krunoslav Kićo Slabinac, koji, piše Večernji list, nije mogao izbjeći nesreću.

Slabinac je novinarima ispričao kako nije stigao zakočiti. Ugledao ga je, a ovaj je zateturao i pao mu ravno pod kotače, izjavio je pjevač medijima.

"Cijeli život pjesmom usrećujem ljude i baš meni netko padne pred auto", komentirao je pjevač očajan zbog nesreće.

"Pokušao mu je pomoći"

Naime, Brkić je prelazio preko mosta s dva obilježena nogostupa, no ipak je hodao desnom stranom ceste gurajući bicikl. Nakon što ga je udario, Kićo je zaustavio automobil i pokušao pomoći unesrećenom da se ne uguši u vlastitoj krvi, pričaju očevici, tako što ga je okrenuo postrance. No, nije mu bilo spasa.

Policija još nije potvrdila okolnosti ove prometne nesreće. Susjedi su novinarima ispričali da unesrećeni ima oko 50 godina i da je bio neoženjeni hrvatski branitelj koji je često znao popiti te se pred nesreću vraćao kući iz gostionice.

Zatražio da prespava u bolnici

Zbog doživljenog šoka i činjenice da je proživio prometnu nesreću Slabincu je pružena pomoć u Općoj bolnici Našice. Ondje je utvrđeno da nije ozlijeđen, no da je u šoku, te će pjevač na vlastiti zahtjev prespavati u bolnici.

A.B.
Foto: Eter.hr

Pročitajte više