Kim Jong-un u Rusiji pogledao Trnoružicu, balet Petra Iljiča Čajkovskog

Foto: EPA

SJEVERNOKOREJSKI vođa Kim Jong-un prisustvovao je izvedbi baleta Petra Iljiča Čajkovskog Trnoružica u Rusiji i bio impresioniran, javio je radio Glas Koreje. "Kim Jong-un je pohvalio scenski nastup, koji je zorno pokazao moć baleta kroz prekrasne i izuzetne umjetničke slike, i izrazio svoju duboku zahvalnost izvođačima i osoblju kazališta", izvijestila je radiopostaja.

Balet je održan jučer u podružnici Marijinskog kazališta u ruskoj pacifičkoj luci Vladivostok. Ruski veleposlanik u Sjevernoj Koreji Aleksander Macegora rekao je ranije kako je Kim izrazio želju da prisustvuje performansu jer "jako voli umjetnost". 

Posjetio aerodrom i fregatu Pacifičke flote

Trnoružica je premijerno izvedena u ogranku Marijinskog teatra u Vladivostoku 2017. godine. Kim se ranije jučer pridružio ruskom ministru obrane Sergeju Šojguu na aerodromu Kneviči u blizini Vladivostoka, gdje su pregledali moderne ruske vojne zrakoplove. 

Nakon toga sjevernokorejski čelnik posjetio je fregatu Pacifičke flote Maršal Šapošnjikov. Kim je u Rusiji na poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina. U srijedu su održali razgovore na kozmodromu Vostočni u kojima su sudjelovala izaslanstva iz njihovih zemalja, a sastali su se i u četiri oka.

Pročitajte više