Kinez u mahnitom pohodu pobio 12 rođaka

KINEZU osumnjičenom da je u nedjelju u selu u središnjoj Kini pobio 12 svojih rođaka u mahnitom je pohodu najvjerojatnije pomagao otac, objavili su to danas državni mediji. Prema riječima očevidaca, 34-godišnji Liu Aibing i njegov otac pobili su 12 članova svoje obitelji u selu Yinshanpai u šumi Hunan, nakon čega su zapalili njihove domove.

"Otac i sin išli su od kuće do kuće i ubijali blisku rodbinu", kazao je ujak osumnjičenog Aibinga, Liu Si'e, dodajući kako je dvojac pokucao na vrata kuće, a nakon što bi ih netko otvorio, počeli bi luđački pucati i mahati mačetama. Nakon toga su zapalili kuće. Nakon mahnitog ubilačkog pohoda, otac Liu Bifang počinio je samoubojstvo bacivši se u vatru.

Više od tisuću policajaca tragalo je za 34-godišnjem Liu Aibingom koji se tu nedjelju skrivao u planinama pokraj sela. Ranije se vjerovalo kako je i otac žrtva pomahnitalog sina.  Motiv ubojstava vjerojatno je spor oko očeve tvornice drva koja je ranije bila prodana jednom od njegove braće. Rodbina je također demantirala da je pomahnitali sin mentalno bolesna osoba kao što se ranije pretpostavljalo. Istraga je i dalje u tijeku.

Pročitajte više