KING ICT potvrđen kao Akademija ECDL

NAKON ispunjenja svih postavljenih uvjeta KING ICT dobio status Akademije ECDL. Odobravanje rada testnih centara obavlja Hrvatski informatički zbor prema normama ECDL fondacije.

Primjenjivanje svih ECDL programa; provođenje informatičkog obrazovanja za ECDL; uključivanje u obrazovanje više od 1000 kandidata (izdavanje više od 1000 indeksa); izdavanje diploma za više od 500 kandidata; posjedovanje minimalno dvije učionice; posjedovanje najmanje 6 ovlaštenih predavača te doprinošenje marketiranju i razvitku ECDL programa u RH, uvjeti koji je isponio KING ICT, akoji su nepohodni za dobivanje statusa Akademije.

U ovome trenutku u KING ICT-u predaju 12 ovlaštenih ECDL predavača od kojih su troje za napredne module, a predavanja se obavljaju u 10 najmodernije opremljenih učionica.

U tijeku je ulaganje u povećanje edukacijskih kapaciteta te će od slijedećeg tjedna broj učionica porasti za još deset, a do kraja godine za još 300 na području cijele zemlje. Vrijednost cjelokupnog ulaganja premašuje  4 milijuna kuna.

"Prošle godine prihodima od usluga edukacije zauzeli smo u tom segmentu vodeću poziciju na hrvatskom tržištu. Ove godine cilj nam je trostruko premašiti prošlogodišnji rezultat. Do početka trećeg kvartala vrijednost ugovorenih poslova pokazuje 230% rasta, pa takvu ekspanziju nužno prati i potreba za širenjem kapaciteta"- kazao je Ivan Miljan voditelj Odjela za edukaciju KING ICT-a.

Pročitajte više