Kirin: Policajci će u budućnosti nositi puške

NAKON što je u ponedjeljak niti 100 metara od zgrade Sabora, inače jedne od najbolje čuvanih zgrada u Hrvatskoj, naoružani razbojnik opljačkao poštu, ministar policije Ivica Kirin odlučio se na radikalne mjere.

Podsjetimo, maskirani razbojnik naoružan pištoljem opljačkao je u ponedjeljak poslijepodne poštu u Basaričekovoj ulici u neposrednoj blizini Markova trga na kojemu se nalaze zgrade Vlade i Sabora.

Maskirani razbojnik nije uporabio oružje i nema podataka o ozlijeđenima, a za sada se ne zna ni koliko novca je opljačkano iz pošte udaljene stotinjak metara od zgrade Hrvatskog sabora koju danonoćno čuva policija.

"Dojavu o pljački dobili smo iza 14,30 sati i za sada ne možemo ništa više reći osim da su poduzete intenzivne mjere traganja za počiniteljem." - kazao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovec. Gornji grad su "okupirale" snažne policijske snage, među kojima i specijalci naoružani puškama.

Prvi čovjek hrvatskog MUP-a, Ivica Kirin, najavio je kako će policajci u budućnosti sa sobom opet nositi oružje dugih cijevi.

"Ljude više nećemo izlagati riziku da s kratkim oružjem idu tražiti kriminalce koji su naoružani." - kazao je Kirin u utorak, prenosi Jutarnji list.

"Takva je praksa i u drugim europskim zemljama, a tako će ubuduće biti i u našem MUP-u. Policija će koristiti dugo oružje svaki put kad će u pitanju biti naoružani kriminalci." - kazao je ministar policije, dodavši kako će oružje dugih cijevi postati standardna oprema policajaca, koja će se nalaziti u policijskim automobilima.

"Tako je bilo do 2001, kad je dugo oružje izbačeno iz policijskih vozila, ali ja ću ga vratiti. Policajci više neće imati samo pištolje." - izjavio je Kirin, pa dodao kako će do zuba naoružani specijalci na ulicama postati praksa nakon svake oružane pljačke.

Pročitajte više