Kirurg iz Gaze: Rane dezinficiram octom

Foto: X

KIRURG koji radi u Gazi požalio se da mora liječiti bakterijske infekcije rana "octom iz trgovine na uglu" jer ponestaje medicinskih zaliha, piše Sky News. Ghassan Abu Sittah, kirurg Liječnika bez granica, objavio je sliku boce octa na društvenoj platformi X.

Abu Sittah je radio u raznim bolnicama u Gazi od izbijanja sukoba i operirao je u bolnici Al-Ahli kada je u utorak pogođena. Lokalni dužnosnici tvrde da je u eksploziji poginula 471 osoba, ali Izraelci osporavaju navedeni broj. Dvije sukobljene strane se svađaju oko toga tko je odgovoran za eksploziju.

Bolnice ostaju bez osnovnih potrepština

Izraelska vojska odbacila je bilo kakvu odgovornost, pripisavši napad palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu. Naknadno su objavili snimke drona koji navodno prikazuje kako je raketa Islamskog džihada pogodila parkiralište bolnice u Gazi.

Inače, zdravstveni djelatnici u Gazi već su ranije upozoravali da bi tisuće mogle umrijeti dok bolnice pune ranjenika ostaju bez goriva i osnovnih potrepština. Liječnici bez granica su ranije ovog tjedna priopćili kako su kirurzi u bolnici Al-Shifa počeli operirati pacijente bez anestetika jer su zalihe "katastrofalno" niske.

Pročitajte više