Klokani postali ovisni o mrkvi, napadaju turiste u Australiji

Screenshot: YouTube
 
KLOKANI koji su postali ovisnici o mrkvama i drugim namirnicama koje nisu dio njihove uobičajene prehrane napadaju turiste u Australiji.   
 
Mnogi turisti u potrazi za savršenim selfiejima ignoriraju i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane te tobolčare, iako je takva praksa u Australiji kažnjiva. Klokani zbog toga postaju ovisni o namirnicama koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće.
 
"Udaraju, grebu i mogu nanijeti ozbiljne ozljede"  
 
"Ako vide mrkvu, a prije toga su im turisti sto puta dali mrkvu, onda će doći i uzeti mrkvu", kaže Andrew Daly, čuvar u parku za životinje u Sydneyju. "A pritom znaju biti agresivni. Udaraju, grebu i mogu nanijeti ozbiljne ozljede, posebno ako krenu prema hrani koju doista vole ili su o njoj ovisni", dodaje Daly.  
 
U usporedbi s onim što klokani inače jedu, mrkva je puna šećera i oni je doživljavaju "poput čokolade", objasnio je. Australski mediji prepuni su fotografija turista s modricama i ogrebotinama po licu, prsima i rukama.  
 
Nadležne vlasti turiste također upozoravaju da ne pokušavaju maziti klokane. Jer će i tada, po svoj prilici, primiti neki udarac.

Pročitajte više