Knežević: Nalogodavci Pukanićevog ubojstva su Đukanović i Subotić

CRNOGORSKI poduzetnik Ratko Knežević je za beogradsku televiziju B92 naveo kako smatra da će se u istrazi o ubojstvu Ive Pukanića na kraju utvrditi da su nalogodavci crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić te je naveo kako je spreman protiv Subotića svjedočiti u procesu zbog šverca duhana.

"Pukaniću je duhanska mafija nudila velike iznose da neke stvari ne objavljuje"

Knežević je rekao kako ostavlja sudu i tužiteljstvu da utvrde tko su nalogodavci ubojstva hrvatskog novinara i vlasnika Nacionala Iva Pukanića, ali i da smatra kako će se na kraju pokazati da su to Đukanović i Subotić.

Knežević je rekao i kako ne zna je li Pukanić uveo ucjenjivanje u hrvatsko novinarstvo, ali zna da su mu nuđeni veliki iznosi da neke stvari ne objavljuje i to preko kurira duhanske mafije.

"Znam isto tako da Pukanić nikada nije prihvatio ništa od njih. Da mu je zaista bio interes obogatiti se on bi jednu od tih ponuda prihvatio i ne bi morao možda više raditi", rekao je Knežević te dodao kako je Pukanić u tom slučaju ipak pratio svoj novinarski instinkt.

Knežević će "vrlo rado" svjedočiti protiv duhanske mafije

Knežević koji je bivši Đukanovićev suradnik, naveo je kako je sa specijalnim tužiteljem Srbije razgovarao sredinom listopada putem video linka iz Zagreba o duhanskim mafijama sa ovih prostora.

"Ti razgovori ne mogu biti upotrebljeni kao dokaz u postupku, ali vrlo rado ću se odazvati ukoliko me srpsko tužiteljstvo pozove za svjedoka", rekao je Knežević, koji je Đukanovića i Subotića tereti za cijeli niz kaznenih djela, među kojima i ubojstva, pranje novca te međunarodni šverc duhana.

Pročitajte više