Knežija "kao veliko jezero" zbog puknuća cijevi na križanju Selske i Zagrebačke: "Prizor je spektakularan"

Foto: Čitatelji Indexa (M.M., Tomislav Baron, Ivan Sabolović); Ronald Goršić/Cropix

NOĆAS oko 2.10 sati došlo je do puknuća cijevi i poplave na križanju Selske i Zagrebačke avenije. Voda se nakupila ispod nadvožnjaka, poplavljeno je nekoliko okolnih ulica, parkirani automobili zarobljeni su pod vodom, a promet tim dijelom grada potpuno je obustavljen - ne prometuje se Selskom na dijelu od Horvaćanske ceste do Zagrebačke avenije te ulicama Braće Cvijića, Rudolfa Bićanića i Poljanom Dragutina Kalea. Dežurne službe su na terenu i rade na popravku cijevi te sanaciji štete.


Posljedice puknuća cijevi najbolje pokazuju fotografije koje smo dobili od čitatelja. S jedne od njih je vidljivo da je Knežija noćas i jutros izgledala "kao veliko jezero".

"Prizor je spektakularan"

"Prizor je spektakularan jer to cjevovod velikog profila. Puknuo je promjera 500 milimetara i velika je količina vode jer je to jedan od velikih transportnih cjevovoda koji doprema voda u grad. Međutim, voda je do sad potpuno zatvorena, sad se radi na ispumpavanju tih silnih količina koje su izlivene po ulicama i naše ekipe kreću na sanaciju", kaže Vlado Herceg iz Vodoopskrbe.

"Dosta su niske temperature pa nije za očekivati da ćemo biti gotovi za sat, dva, ali tijekom današnjeg dana će sigurno sve biti osposobljeno i normalizirano", poručio je Herceg.

8:30 - Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba: Zbog iznimno niskih temperatura, puknula je magistralna vodovodna cijev

"Noćas oko 2 sata, zbog iznimno niskih temperatura, puknula je magistralna vodovodna cijev kraj križanja Selske ceste i Zagrebačke avenije. Uslijed puknuća dosta se vode nakupilo ispod nadvožnjaka na križanju Selske i Zagrebačke te je policija zatvorila promet po Selskoj. Ekipe Vodovoda i odvodnje i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama su na terenu. Radovi su u tijeku, magistralna cijev se popravlja, a nakupljena voda ispod podvožnjaka je isušena te je na cesti ostao samo blatni mulj. Očekujemo skoru normalizaciju prometa", izvijestili su oko 8.30 sati iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

8:46 - Podružnica Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačkog holdinga: Došlo je do puknuća cjevovoda, bili smo prisiljeni zatvoriti vodu potrošačima s područja Trešnjevke, Knežije, Remize, Svetog duha i Tuškanca

O puknuću cjevovoda priopćenjem se oglasila i Podružnica Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačkog holdinga: "Noćas u 2.30 dogodilo se puknuće cjevovoda Ø500 na Selskoj kod Lidla. Terenske ekipe Podružnice Vodoopskrba i odvodnja bile su prisiljene zatvoriti vodu potrošačima područja Trešnjevka, Knežija, Remiza, Sveti duh i Tuškanac, u razdoblju od 5 sati. Radovi na popravku odvijat će se stalno, sve dok se kvar u potpunosti ne otkloni. U tijeku je ispumpavanje vode i popravak puknuća. Umoljavaju se potrošači navedenog područja za razumijevanje i strpljenje. Redovna opskrba vodom u navedenim područjima očekuje se do 10 sati".

9:10 - HEP-Toplinarstvo: Nije došlo do puknuća magistralnog vrelovoda, pretpostavljamo da je riječ o puknuću vodovodne cijevi

Iako se tijekom jutra mislilo kako je došlo do puknuća magistralnog vrelovoda u 9.10 sati iz HEP-Toplinarstva to su demantirali.

"Obavještavamo vas da uzrok istjecanja vode na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste nije puknuće magistralnog vrelovoda HEP-Toplinarstva d.o.o. Pretpostavljamo da je riječ o puknuću vodovodne cijevi, što bi trebalo provjeriti s distributerom vode. Opskrba kupaca HEP-Toplinarstva d.o.o. toplinskom energijom funkcionira kontinuirano, uz napomenu da dio kupaca koji zbog istjecanja vode na križanju Zagrebačke avenije i Selske ceste nema isporuku vode, nema niti potrošnu toplu vodu. Kada se uspostavi isporuka vode, navedeni kupci će dobiti i potrošnu toplu vodu. Ukoliko naši zagrebački kupci toplinske energije primijete bilo kakve poteškoće u opskrbi toplinskom energijom, molimo da se jave našoj Dežurnoj službi na broj telefona 01/6009-601", stoji u priopćenju HEP-Toplinarstva.

Pročitajte više