Koalicija SDP-IDSs predstavila listu za 8. izbornu jedinicu

DAMIR KAJIN (IDS), prvi na listi koalicije SDP-IDS u 8. izbornoj jedinici, na današnjem je predstavljanju kandidata s te liste u Rijeci rekao da sadašnja vlast nije ispunila sva predizborna obećanja, ali da bruto društveni proizvod raste, da je otvoreno 40 tisuća novih radnih mjesta te da je javni dug, istina, narastao, ali zbog rješavanja nelikvidnosti u zemlji i gradnje cesta, dok ostalo otpada na zajmove banaka za kredite građana.

Sadašnja se vlast "malo zaletjela s predizbornim obećanjima 3. siječnja 2000." i dovela se u situaciju da joj se sada "rugaju plakatima mnogo nesposobniji", rekao je Kajin na predstavljanju održanom na brodu na moru ispred Rijeke.

Nisu ispunjena sva predizborna obećanja, kao što je revizija pretvorbe, smanjenje PDV-a ili otvaranje 200.000 novih radnih mjesta, rekao je Kajin istaknuvši da ih je ipak otvoreno 40.000

Problem zemlje je u tome, rekao je, što 1,2 milijuna radnika mora uzdržavati ukupno 1,5 milijuna nezaposlenih, zaposlenika na državnim plaćama i umirovljenika.

Kajin je kazao da se ništa spektakularno neće dogoditi preko noći te da je Hrvatska umorna od "stalnih revolucija koje nam se nude".

Kazao je da će se ova koalicija boriti za svako radno mjesto i da se bez stabilnosti u zemlji neće postići niti jedan cilj.

Dolazak desnice na vlast, ustvrdio je, znači povratak na staro. Kajin je kazao da ova koalicija neće pričati o prošlosti, ali da je duboko svjesna njezina značenja.

Gordana Sobol (SDP), druga na listi, kazala je da sadašnja vlast obnaša dužnost odgovorno, pošteno i da ima rezultate iza sebe.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, peti na listi, ustvrdio je da je SDP stvorio velike perspektive za Hrvatsku pa tako i za Istru te da taj posao treba nastaviti zajedno, što je zadaća ove koalicije.

Predstavili su se i svi ostali sa zajedničke izborne liste.

Osma izborna jedinica obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije.

Pročitajte više