Koban vikend na Oktoberfestu: Pijani Australac završio pod vlakom

U NESREĆI u Muenchenu život je izgubio Australac koji je u alkoholiziranom stanju trčao po pruzi te završio pod vlakom. Profesor Darren Duggan došao je u Njemačku na vikend sa svojom suprugom kako bi posjetili najpoznatiji festival piva. Bračni par se s društvom zabavljao na festivalu. U jednom trenutku tijekom večeri društvo, uključujući i Darrenovu suprugu, odlučilo je napustiti festival, dok je on ostao jer se htio zabavljati i dalje.

Pijan pretrčavao prugu

Kako prenose lokalni mediji, Darren je ostao na festivalu u društvu mladića s Novog Zelanda s kojim se vraćao u kamp u kojemu su bili smješteni. Oko 1.30 iza ponoći u alkoholiziranom stanju njih dvojica su prelazili prugu kad je naišao vlak koji je pregazio Darrena. Mladi Novozelanđanin nije ozlijeđen, ali se nalazi u stanju šoka. Darren je bio u skupini koja je organizirano došla na Oktoberfest. Njemačka policija izjavila je za engleske medije da vjeruju kako je uzrok nesreće alkohol te da dvojica muškaraca nisu primijetila vlak.

Nesreća se dogodila prvog vikenda Oktoberfesta koji je ujedno i najposjećeniji od svih dana. Zaposlenici Crvenog križa izjavili su da je 790 ljudi zatražilo pomoć od nezgoda koje su se dogodile pod utjecajem alkohola te dodaju kako je ove godine broj nesreća dvostruko porastao.

Pročitajte više