Kod američko-kanadske granice pronađene 4 smrznute osobe, među njima beba

AMERIČKE vlasti su blizu američko-kanadske granice pronašle četiri smrznute osobe koje su krijumčari pokušali prevesti u Sjevernu Dakotu. Radilo se o dvije odrasle osobe, tinejdžeru i dojenčetu.

Djelatnici carine SAD-a i službenici za provedbu zakona Ministarstva domovinske sigurnosti zaustavili su 19. siječnja kombi s 15 putnika i unutra pronašli dva državljana Indije bez dokumenata, piše ABC News.

Našli ih smrznute

Kasnije su na nekih 400 metara od granice pronašli i uhitili još pet Indijaca bez dokumenata koji su prešli granicu SAD-a. Jedan od njih nosio je ruksak u kojem su bile stvari za djecu; poput odjeće, pelena i igračaka. Vlastima je rekao da nosi ruksak za obitelj koja je putovala s njima, ali se tijekom noći odvojila od njih.

Kanadska i američka policija su nakon toga počele pretraživati područje s obje strane granice te su uskoro u Manitobi pronašle tijela četiri na smrt smrznute osobe - muškarca, ženu, tinejdžera i dojenče.

Temperatura u Emersonu u Manitobi, koji se nalazi na američko-kanadskoj granici, pala je u srijedu na minus 25 stupnjeva Celzijevih. Američka granična patrola uhitila je Stevea Shanda (47), američkog državljanina s Floride koji je vozio kombi. Shand se trenutno nalazi u pritvoru u okrugu Grand Forks u Sjevernoj Dakoti. Još nije poznat identitet žrtava.

Pročitajte više