Kod Bjelovara upao susjedi u kuću i skinuo gaće: "Dođi da te je*em ili ću te ubiti"

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL

RIJETKO viđen slučaj spolnog nasilja dogodio se u srpnju ove godine oko 14 sati na bjelovarskom području. Prema presudi, Milan Đ. je spolno uznemirio susjedu ušavši joj u kuću u kojoj je u tom trenutku bila sama.

“Rekao joj je: ‘Dođi ovdje da te je… i da mi pušiš k…‘. Nakon toga je skinuo hlače i gaće te time počinio uznemiravanje spolne naravi. Potom je rekao: ‘Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti'', prenosi Danica

Žena je zbog toga pobjegla kroz prozor iz kuće. Ponašanje okrivljenika je kod oštećene žena imalo za posljedicu povredu njenog osobnog dostojanstva te je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje, naveo je sudac u presudi.

Sudac je pritom naglasio kako je Milan Đ. s ciljem prouzročenja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja radnjama spolne naravi povrijedio dostojanstvo druge osobe te je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Izrečena mu je novčana kazna od 40.000 kuna i mora platiti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. "Kazna je razmjerna težini prekršajnog djela i nastalim posljedicama s obzirom na to da je kao otegotna okolnost cijenjena upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju”, navodi se u presudi.

Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i Milan Đ. se na nju može žaliti u zakonom propisanim rokovima.

Pročitajte više