Kod Čakovca roditelji nisu hranili i prali djecu, otac ometao socijalne radnice

Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

OPĆINSKO državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dvije osobe - roditelja starosti 30 godina koji su grubo zanemarivali djecu u romskom naselju u Paragu kod Čakovca. 

Optužnicom se okrivljenike tereti da su u listopadu i studenom 2018. godine u okolici Čakovca, kao roditelji četvero maloljetne djece, grubo zanemarili dužnosti njihovog podizanja, odgoja i obrazovanja.

Djeca su im oduzeta i povjerena udomiteljskoj obitelji

Tereti ih se i da unatoč upozorenjima djelatnika Centra za socijalnu skrb nisu brinuli o redovnoj prehrani djece, njihovim higijenskim potrebama i stambenim uvjetima, obući i odjeći, zdravstvenoj zaštiti i školskim obvezama, pa su sva djeca u studenom 2018. godine izdvojena i povjerena udomiteljskoj obitelji.

Okrivljenog 31-godišnjaka tereti se da je 29. studenog 2018. u Paragu, tijekom terenskog obilaska socijalnih radnica, zaustavio njihovo službeno vozilo te počinio još jedno kazneno djelo povrede djetetovih prava na štetu svog četverogodišnjeg sina.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu zbog svega je toga pred Općinskim sudom u Čakovcu podignulo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana rođenih 1988. godine, i to zbog počinjenja kaznenih djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 1. i st. 2. Kaznenog zakona.

Pročitajte više