Kod dvojice u Rijeci pronađeni trava, MDMA, novac. Jedan od njih udario auto policije

Foto: PU primorsko-goranska

Dvojica 23-godišnjaka iz Rijeke kazneno su prijavljena nakon što su pretragom njihovog vozila i prostorija pronađeni oko 860 grama marihuane, manja količina droge MDMA, vaga, aparat za vakuumiranje, više od tri tisuće eura te 32 stabljike indijske konoplje zasađene u Čavlima.

Kako je izvijestila primorsko-goranska policija, provedeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana zbog sumnje na to da su počinili dva kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Pretragama doma, drugih prostorija i vozila osumnjičenika pronađeno je i oduzeto oko 860 grama marihuane, manja količina droge MDMA, digitalna vaga, aparat za vakuumiranje, nešto više od tri tisuće eura te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Uz to, u šumskom predjelu u Čavlima pronađene su zasađene 32 stabljike indijske konoplje, visine između 50 i 150 centimetara.

Jedan od mladića vozio u rikverc pa udario u policijsko vozilo

Jedan od osumnjičenih je jučer u Rijeci pri kretanju vozilom unatrag udario u policijsko vozilo. Nije bilo ozlijeđenih, materijalna šteta je oko 2500 eura, a utvrđeno je da se na vozilu osumnjičenika nalazila nepripadajuća registracijska pločica.

Iz PU primorsko-goranske izvijestili su i da je od prošlog petka do danas pri neovlaštenom posjedovanju manjih količina raznih droga zatečeno 12 osoba, u 12 slučajeva.

Sedmero je hrvatskih državljana, po jedan državljanin Austrije, Belgije, Njemačke, Slovenije i Srbije, a svi su sankcionirani sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

S drogom su zatečeni na otoku Lošinju, u Crikvenici, Opatiji, Rijeci i Gorskom kotaru, a oduzeto im je oko 22 grama konoplje, 12 grama marihuane, manje količine hašiša i jointa.

Pročitajte više