Kod Karlovca još uvijek traje očevid, stariji muškarac ubio mladića lovačkom puškom

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DOSADAŠNJI rezultati očevida pokazali su da je mlađi muškarac, čije je mrtvo tijelo pronađeno u ponedjeljak u kući u Donjim Stativama u Općini Netretić kod Karlovca, najvjerojatnije ubijen iz vojničke puške koju je ilegalno posjedovao vlasnik kuće. 

>>Kod Karlovca ubijen mlađi muškarac, povratnik iz Njemačke ga upucao vojničkom puškom u svojoj kući

Vlasnik kuće nije u rodbinskim vezama s ubijenim, potvrdio je Hini zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, koji rukovodi očevidom.

Na mjestu ubojstva nađene su puščane čahure.

Očevid još traje

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice također je potvrdio da policija u istrazi uzima tragove baruta s vlasnika kuće, koji ima nešto više od 70 godina, te da će on u popodnevnim satima u nazočnosti odvjetnika biti ispitan u svojstvu osumnjičenika.

"Kako nalaže Zakon o kaznenom postupku, ne mogu vam sada reći do kojih su spoznaja stručni policijski istražitelji i kriminalistički tehničari došli na utvrđivanju motiva ubojstva i svih drugih okolnosti", kazao je Skolan.

No, dodao je, prema za sada utvrđenim podacima, ubijeni mlađi muškarac iz Zagradca i osumnjičenik iz Donjih Stativa nisu u rodbinskoj vezi, niti su poznate njihove moguće ranije zavade.

Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Skolan također je najavio da će se danas ''uzeti obrana osumnjičenika'', a sutra ujutro bit će objavljeno priopćenje za medije.

Očevid još traje, jer se trebaju izuzeti svi tragovi i predmeti na mjestu ubojstva, tzv. parafinska rukavica i drugi tragovi baruta, što će trebati za daljnja vještačenja ili može biti korisno za dovođenje u vezu događaja i počinitelja, dodao je.

Pročitajte više