Kod Mlina ipak pogranični incident niskog intenziteta

NA JUČERAŠNJU informaciju istarske policije o tome da su u srijedu blizu zaseoka Mlini u pograničnom pojasu pripadnici hrvatske i slovenske policije spriječili mogući fizički sukob dvojice Slovenaca nije u srijedu ni u četvrtak bilo posebnih službenih reakcija slovenske strane, no ljubljansko "Delo" prikazalo je u četvrtak događaj kao izvjestan mali incident.

"Delo", ne navodeći izvore, tvrdi da su pripadnici hrvatske policije tom prilikom prešli državnu granicu za 13 metara. To su, navodi dopisnik "Dela" sa slovenske obale Boris Šuligoj, konstatirali slovenski policajci koji su na mjesto događaja došli 10 minuta nakon hrvatskih kolega. "Događaj je označen kao granični incident iako se više radilo o pomoći slovenskoj policiji i posvađanim seljacima", tvrdi "Delo".

Verzija slovenskog lista o događaju razlikuje se od one koju je u srijedu o istom događaju dala istarska policijska uprava. U jučerašnjoj informaciji njena glasnogovornika Roberta Pavlekovića navodi se da su na području sela Mlini kod graničnog prijelaza u Požani, vidjevši svađu dvojice Slovenaca kod graničnog prijelaza u Požani, o tome izvijestili buzetsku policijsku postaju, a ona onda slovensku policiju budući da u pograničnom području od nedavno djeluju i mješovite policijske ophodnje, te da su slovenski policajci onda spriječili mogući fizički sukob, odnosno remećenje javnog reda i mira od strane dvojice građana u sporu oko imovinsko-pravnih problema.

Pročitajte više