Policajac u BiH pao s četiri kile speeda

Kod policijskog službenika iz BiH je tijekom pretresa na području Živinica pronađeno četiri kilograma amfetamina, droge poznate kao speed, javljaju bosansko-hercegovački mediji.

Riječ je o policajcu zaposlenom u Policijskoj stanici centar u Tuzli, a kako piše Klix, od ranije su postojale indicije da se bavi nezakonitim radnjama.

"Pripadnici FUP-a su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i po naredbi Općinskog suda Živinice poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršili pretres na području Živinica zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga", rečeno je iz Federalne uprave policije (FUP) za Klix.

Avaz piše da je policajac kod kojeg je pronađena droga Irhad Mešić.

Šest pakiranja amfetamina

FUP je objavio fotografije nastale tijekom pretresa u obiteljskoj kući u Živinicama gdje živi tuzlanski policajac, ali i u pratećim objektima. FUP je naveo da su inicijali policijskog službenika I.M. te da je 1998. godište.

"U okućnici je pronađeno šest pakiranja bijele praškaste NN materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin. Osoba je uhićena te će nakon kriminalističke obrade biti predana u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona u zakonskom roku", priopćio je FUP.

Pročitajte više