Kod Slavonskog Broda traktorom bježao od policije. Oduzeli su mu ga

Ilustracija: EPA

U petak navečer, oko 23:20 sati, policajci su tijekom nadzora prometa na području općine Oriovac kod Slavonskog Broda pokušali zaustaviti traktor, no vozač je samo nastavio s vožnjom.

Traktor je ubrzo zaustavljen te je vozač pokušao pobjeći, no policajci su ga sustigli. Tijekom privođenja je pružao aktivan otpor s kojim je prestao nakon izdane naredbe policijskih službenika i uporabe sredstva prisile (sredstva za vezivanje), javlja PU brodsko-posavska.

Utvrđeno je da se radi o 31-godišnjaku koji kod sebe nije imao nikakav dokument. Alkotestom je u organizmu navedenog očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1.48 promila.

Oduzeli mu traktor

Radi se o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja, kojemu je vozačka dozvola poništena te je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. Od 31-godišnjaka je privremeno oduzet traktor te je isti zadržan u prostorijama policije na otrježnjenju nakon liječničkog pregleda i konstatacije da je sposoban za daljnji postupak i zadržavanje u policiji.

Policijski službenici protiv 31-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Pročitajte više