Kod Vinkovaca pronađena četiri leša zakopana na njivi

OSTACI četiriju tijela pronađeni su jučer na poljoprivrednom zemljištu Sopot kod Vinkovaca, na području na kojem se za vrijeme Domovinskog rata nisu odvijale borbe, niti je to područje bilo okupirano, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

"Pronalazak posmrtnih ostataka prijavili su nam radnici tvrtke PIK Vinkovci koji su ondje prilikom kopanja kanala za navodnjavanje. Naišli na kosti nalik ljudskim lubanjama. Kosti su ekshumirane i odvezene na obdukciju na Odjel patologije vukovarske bolnice. Obdukcija još uvijek traje, a vjerujemo da će trajati najranije do sutra", rekao je glasnogovornik Miroslav Janjić.

"Sopot se nalazi na potezu između Vinkovaca i sela Rokovci, i to područje nije bilo okupirano u vrijeme rata", potvrdio je Janjić, koji kaže da policija nije utvrdila koliko su dugo leševi ondje bili zakopani, niti spol pronađenih tijela.

Očevid i ekshumacija  posmrtnih ostataka obavljeni su jučer i danas u nazočnosti zamjenika županijskog državnog odvjetnika i istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru. U tijeku je kriminalistička obrada i ispitivanje slučaja koji policija provodi u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom.

A.B.

Pročitajte više