Kolakušić: Idemo na nove izbore

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Na parlamentarnim izborima najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, pokazuje izlazna anketa po zatvaranju birališta.

Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata.

Prema anketi provedenoj među biračima po izlasku s biračkog mjesta, u 11. saziv Hrvatskoga sabora ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem također s dva mandata te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom.

Kolakušić: Idemo na nove izbore, nitko neće imati dovoljno

Mislav Kolakušić iz stranke Pravo i Pravda nije zadovoljan s 13 mandata, rekao je za Novu TV.

"Rezultati su dosta loši, ali HDZ ne može sastaviti novu vladu, što znači da idemo na nove izbore. Idemo na nove izbore, nitko neće imati dovoljno. Novi izbori su sto posto sigurno", rekao je. Što ako novih izbora ne bude?

"Netko drugi će onda sastaviti većinu, mi nećemo", rekao je Kolakušić. 

"Apsolutno novi izbori", ponovio je. 

Bartulica: Mi smo treća politička snaga

Steven Bartulica iz Domovinskog pokreta komentirao je izlazne ankete. 

"Mi smo očekivali dvoznamenkasti broj, vidjet ćemo kako će na kraju biti. Hvala svim biračima. Po visokoj izlaznosti vidimo da je Hrvatima važno kamo će ići zemlja. Dali smo sve od sebe. Kampanja je kratka. Mi smo jasno treća politička snaga u Hrvatskoj. 

Potvrdili smo da smo potrebni. S optimizmom ulazimo u izbornu večer", dodao je.

"Neki mandati su rubni", rekao je. "Zadovoljni smo. Mnogi su nas napadali. Naše poruke, što je Hrvatskoj bitno, Croatia first, to je moja mantra. Ja služim narodu, ne Bruxellesu, mi smo prvi. Naši birači traže autentičnost", dodao je.

"U politici se vodim razumom, ne strastima. Vidjet ćemo što će biti. Nadam se da Hrvatska pomalo politički sazrijeva", dodao je.

"Mi smo u nezahvalnoj situaciji, nikad ne mogu svi biti zadovoljni. Mislim da će razum prevladati i svakako ćemo ostati na okupu", rekao je.

Pročitajte više