Kolakušić odgovorio na kritike o diktaturi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"HRVATSKA je izrazito neučinkovita u borbi protiv korupcije, na samome smo dnu Europske unije, a sva istraživanja pokazuju da više od 90 posto građana vjeruje da državom upravlja korupcija", rekao je nositelj nezavisne kandidacijske liste na izborima za Europski parlament Mislav Kolakušić.

On je predstavljajući program ponovno upozorio na potrebu povećanja učinkovitosti u borbi protiv korupcije u Hrvatskoj, koja je dosad premrežila sve državne institucije i krade hrvatskim građanima milijarde kuna godišnje.

Građanima, kaže, nudi program koji bi nakon parlamentarnih izbora rezultirao osnivanjem nove, nekontaminirane državne antikorupcijske agencije, ali i spajanjem ministarstava pravosuđa i policije, radi učinkovita suzbijanja korupcije i organiziranoga kriminala.

"Svi oni koji takvu organizaciju borbe protiv korupcije dovode u vezu s diktaturom samo pokazuju zastrašujuću razinu nepoznavanja temeljnih odrednica društveno političkoga uređenja modernih demokracija. Dovesti ujedinjenje ministarstava pravosuđa i policije u vezu s diktaturom i govoriti da se radi o spajanju nespojivih grana vlasti ukazuje na težak stupanj opće neinformiranosti", kaže Kolakušić.

Navodi kako Hrvatska ima 30 ministarstva od kojih se neka nazivaju ministarstvima, a neka središnjim državnim uredima, kako bi se prikrio njihov stvaran broj. "Postavlja se pitanje kakvi su to diktatori u drugim državama Europske unije koji imaju samo 10 ministarstva. Odgovor na to pitanje nameće se sam po sebi - veliki! Pa svaki njihov ministar uzurpira vlast iz nekoliko naših ministarstva", kazao je Kolakušić.

Pročitajte više