Koliko je hladno na Floridi? "Smrznute iguane padat će s drveća"

OKO 70 milijuna Amerikanaca bilo je na udaru povijesne snježne oluje na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, gdje je snažan ledeni vjetar zaustavio promet i usmrtio vozačicu automobila na sjeveru New Yorka.

Pet američkih država proglasilo je izvanredno stanje, a do sada je u SAD-u otkazano skoro 6000 letova. Ovo je druga snježna oluja ove godine na američkom sjeveroistoku, nakon one početkom siječnja kada je bilo zahvaćeno područje od Georgije pa sve do Quebeca. Deseci tisuća ljudi ostali su bez struje. 

No, kakva je situacija na jugu SAD-a?

"Iguane će padati s drveća"

Mada je na jugu Floride temperatura u subotu dosezala 15 stupnjeva Celzijevih, prognoze navode da bi danas moglo biti samo 2 stupnja te da bi, u tom smislu, to područje mogla pogoditi privremena vremenska nepogoda.

"Hladni naleti se predviđaju za veliki dio države. Iguane po tako niskim temperaturama ulaze u stanje hibernacije te bi mogle padati s drveća", napisao je na Twitteru Centar za vremenske prognoze.

No, važno je napomenuti da se ovdje radi o privremenoj situaciji i da se gmazovi pri povratku toplih temperatura ponovno bude i "vraćaju u život", piše CNN.

Meteorolozi upozoravaju da bi arktički zrak mogao u nedjelju ujutro u Miami donijeti najniže temperature u zadnjih desetak godina. Vlasti upozoravaju na dolazak hladnog vremena, a organizacije za zaštitu beskućnika navode kako ovog vikenda nije sigurno spavati u automobilima ili na ulici.

Vatrogasne službe savjetuju ljude o sigurnoj upotrebi grijača i upozoravaju da nije pametno zagrijavati prostor pomoću pećnice.

Pročitajte više