Kolinda bi opraštala kredite prema broju djece

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zaključila je sinoć obilazak Splitsko-dalmatinske županije predizbornim skupom u Splitu te poručila da nije salonska političarka, već predsjednica koja ima svoje osjećaje, vrijednosti i ljubav prema ljudima.

"Priznajem, nisam savršena, imala sam grešaka, ali tvrdim kada su bili u pitanju državni interesi Republike Hrvatske niti jedna od tih grešaka nije ugrozila nacionalne interese niti sigurnost zemlje jer to nikada ne bih dopustila", rekla je Grabar-Kitarović na skupu održanom u rukometnoj dvorani na Gripama.

"Najveća mi je vrijednost u životu lojalnost, a neki je ovih dana dovode u pitanje. Kada je počeo rat u Hrvatskoj nije me zanimala američka viza ostala sam u zemlji jer tu je moj narod. Neću dopustiti da moju lojalnost dovode u pitanje neki koji su tamburali po Americi krajem osamdesetih i početkom devedesetih niti oni koji su rekli da je Hrvatska slučajna država i oni koji su poslali hrvatske specijalce na hrvatske branitelje", poručila je Grabar-Kitarović.

Rekla je i da Zoran Milanović dvije-tri godine nije ulagao u Hrvatsku novce koje je dobio od EU-a, a njoj su, kaže, u EU rekli da smo najgori od najgorih. Zato je trošio novce za svoje jastoge, rekla je i dodala da se to više ne smije dogoditi.

Govoreći o pjevanju i kolačima, rekla je da joj je kršćanska narav takva da joj nalaže da posjećuje zatvorenike i sve ostale te je dometnula: "Dabogda svi hrvatski političari bili korumpirani kao ja."

Kolinda bi opraštala kredite ovisno o broju djece

Govoreći o demografiji, upitala je zašto ne bismo imali fond koji bi omogućavao da mladi ljudi koji su u braku dobiju kredit koji bi sufinancirala država. Predložila je da se obitelji nakon što dobije troje djece oprosti 30 posto kredita, a za peto i svako sljedeće da im se u potpunosti oprosti kredit. 

"Zašto ne bismo za mlade obitelji napraviti Fond za demografiju. To je pitanje svih pitanja. EU je demografiju stavila na razinu potpredsjednice Komisije. Zašto ne bismo imali Fonda koji bi omogućavao da mladim ljudima prilikom braka damo kredit koji država sufinancira. Nakon što obitelj ima 3 djece da im oprostimo 30 posto kredita, za 4. dijete da im oprostimo 50 posto kredita, za 5. i svako sljedeće da im u potpunosti oprostimo kredit. Večeras vam nudim optimizam umjesto jadikovki, zajedništvo umjesto podjela, rad umjesto ljenčarenja. To sam ja, to ste vi, to je naša Hrvatska. Ne želim crvene tepihe i državne zrakoplove. Želim da budete sretni i zadovoljni, da ostanete živjeti u Hrvatskoj. Vjerujem da Hrvatska zna. Imamo put koju su zacrtali hrvatski branitelji svojom žrtvom", rekla je Kolinda. 

"Živio naš Split, naša Dalmacija i voljena Hrvatska", zaključila je na kraju Grabar-Kitarović te potom s aktivistima, ali i svim prisutnima, otpjevala pjesmu "Moja domovina", a zatim, kako je sama rekla, svoju najdražu pjesmu "Cesarica" od Olivera Dragojevića.

U pratnji Grabar-Kitarović bili su Damir Krstičević, Andro Krstulović Opara, Blaženko Boban, Branko Bačić, Ante Sanader i Lovro Kuščević.

Pročitajte više