VIDEO Kolinda unatoč bolovima u leđima ide na inauguraciju četnika Vučića

Foto: FaH

IAKO su iz Ureda predsjednice danas objavili da Kolinda zbog bolova ide na fizikalnu terapiju, hrvatska predsjednica ipak neće propustiti inauguraciju srpskog predsjednika Vučića, koja će se održati u petak.

Prigodom inauguracije bit će održan i kraći susret dvoje predsjednika, rekao je izvor iz Ureda predsjednice.

Aleksandar Vučić dužnost predsjednika Srbije preuzeo je još 31. svibnja, ali je svečanu inauguraciju odlučio održati 23. lipnja.

Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je nedavno u razgovoru za Novi list da u Vučiću "napokon" ima pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore.

"Sada smo predsjednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rješavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak", kazala je.

U tom je intervjuu odbacila i ocjenu da prošle godine potpisanom deklaracijom o unapređenju odnosa dviju zemalja nije došlo do napretka u odnosima i dodala da "to nije toliko javno vidljivo", ali da je ta deklaracija "bila bitan iskorak u pravom trenutku".

Prisjetimo se tko je Aleksandar Vučić

Nikolićev nasljednik, sada već bivši premijer i srpski predsjednik Aleksandar Vučić, u politiku je ušao mlad. Rođen je 1970. godine, a članom Srpske radikalne stranke postao je 1993. godine, kada je izabran za zastupnika u srpskom parlamentu.

Srpska radikalna stranka je, inače, stranka Vojislava Šešelja.

Nakon dvije godine postao je generalni tajnik, odnosno jedan od čelnika stranke.

U ožujku 1995. Vučić je posjetio tada okupiranu Glinu i održao zloglasni govor koji je snimljen. Na snimci je obećao okupljenima da tzv. Republika Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da tamo ustaška vlast nikada više neće moći doći.



Nedavno se pojavila i snimka Aleksandra Vučića, također iz 1995. godine, na srpskim položajima iznad Sarajeva. Tu je Šešelj obilazio srpske paravojne postrojbe, a na snimci se vrlo jasno vidi i Vučić koji je naoružan, kao i ostali vojnici na položajima iznad Sarajeva.

U ožujku 1998. godine Vučić je izabran za ministra informiranja u novoj srpskoj vladi. Pod njegovim mandatom, novinari koji su se protivili Miloševićevom režimu kažnjavani su visokim novčanim kaznama i zabranama.

Vučić se nakratko povukao iz politike 2008. godine, nakon raskola Šešelja i Nikolića.

Međutim, uskoro je stao Nikolićevu stranu i pomogao mu u osnivanju Srpske narodne stranke, u kojoj je postao zamjenik predsjednika.

Pročitajte više