Kolinda idući tjedan putuje u Švicarsku

Foto: EPA

HRVATSKA predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u ponedjeljak i utorak u službenom posjetu Švicarskoj na poziv predsjednika Uelija Maurera, priopćio je danas Pantovčak.

Službeni posjet Švicarskoj predsjednica Grabar-Kitarović započet će u Bernu susretom sa svojim domaćinom predsjednikom Maurerom te radnim sastankom s predsjednicom Nacionalnog vijeća Švicarske Konfederacije Marinom Guscetti Corrobio.

Sastat će se i s Hrvatskom katoličkom misijom

U nastavku dana sastat će se i s voditeljima Hrvatske katoličke misije te u prigodi hrvatskog Dana državnosti uručiti povelje Republike Hrvatske predstavnicima hrvatskih udruga za doprinos u promicanju hrvatske baštine, jezika, kulture, obrazovanja, pružanju socijalne i duhovne skrbi te očuvanju hrvatskog identiteta u Švicarskoj, dodaje se u službenom priopćenju.

Drugog dana službenog posjeta Grabar-Kitarović će u Zürichu posjetiti Tehnološko sveučilište (ETH) gdje će se susresti s hrvatskim profesorima, istraživačima i studentima sveučilišta i znanstveno-istraživačkog centra. Na Europskom institutu Sveučilišta u Zürichu održat će predavanje na temu "Europa - izazovi u sve kompleksnijem svijetu".

Službeni posjet Švicarskoj šefica države će završiti susretom s predstavnicima švicarskog poslovnog sektora i Gospodarske komore Švicarska - srednja Europa.

Pročitajte više