Kolinda na Pantovčak dovodi Mirjanu Hrgu?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je razriješiti dužnosti savjetnika za unutarnju politiku Matu Radeljića, doznaje N1 televizija. 

Javljaju kako mu se odlučila zahvaliti na dosadašnjem radu, ali i kako on odbija sam podnijeti ostavku. On je savjetnik koji je s predsjednicom na Pantovčaku od prvog dana te je njezin najdugovječniji savjetnik.

Odlazak dvojice savjetnika

Dodaju kako se Radeljić često spominjao u kontekstu kritika koje je upućivala vladi pa se ova smjena može protumačiti pokušajem popravljanja odnosa predsjednice s premijerom Plenkovićem. 

Podsjetimo, prije nekoliko je dana savjetnik predsjednice za nacionalnu sigurnost Vlado Galić otišao s te funkcije zbog, kako je objavljeno, moralnih i etičkih razloga. 

Prije toga se njegovo ime sve češće spominjalo u vezi s aferom SMS. 

Dovodi Mirjanu Hrgu u svoj tim?

Budući da predsjednica ima slobodnih mjesta u svojem timu, trebat će ih popuniti, a kako doznaje N1, u tom smislu je obavljen razgovor s Mirjanom Hrgom kao jednom od kandidatkinja. 

U vezi s tim zatražili su i službeni komentar Ureda predsjednice.

"Obzirom da navedena odluka nije donesena, isto ne možemo komentirati. Nadalje, a prema dosadašnjoj praksi, o svim odlukama Predsjednice Republike, bilo vezano uz razrješenja ili imenovanja u Uredu predsjednice Republike, bit ćete pravovremeno obaviješteni", odgovorili su iz Ureda.

Pročitajte više