Kolindu pitali treba li kazniti Thompsona zbog "Za dom spremni", njen odgovor je nevjerojatan

Screenshot: N1

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je u obilježavanju 22. obljetnice pobjede Oružanih snaga RH u Glini, piše N1.

Na pitanje novinara treba li Marka Perkovića Thompsona kazniti zbog pozdrava "Za dom spremni" na početku koncerta u Slunju, Kolinda je odgovorila kako misli da bi ministar branitelja najbolje odgovorio na to pitanje.

"Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj krivičnoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna tijela Republike Hrvatske", kazala je Kolinda.

"Na pravosudnim organima je da ustale praksu koja mora biti utemeljena na zakonodavstvu i pozitivnim propisima Republike Hrvatske", dodala je.

Uvjerena je da će zaustaviti odlazak mladih

O Hrvatskoj je rekla da je suverena država, ali da može biti bolja.

"Ono što me posebno zabrinjava i što uvijek ističem jest odlazak mladih, ali vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama ja i hrvatska vlada i svi koji obnašamo javne dužnosti učiniti sve kako bismo prije svega unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo, investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje, ali i kako bismo se pobrinuli za dostojanstven život svakog radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina Republike Hrvatske", kazala je Kolinda.

Dodala je i kako vjeruje da će novi Zakon o hrvatskim braniteljima riješiti mnoga pitanja iz braniteljske populacije. "Ja sam često među njima i čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti, neke od njih su pojedinačne, individualne, ne mogu se svesti pod stavke zakona, ali vjerujem da će se novim zakonom općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji", zaključila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte više