Kolona pred Sv. Rokom dugačka 13 kilometra

NA ULAZIMA u tunel Sv. Rok na autocesti A1 Zagreb-Split promet i dalje teče sporo, pa je na sjevernom ulazu kolona je dugačka oko 11 kilometara i na južnom oko 13 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Kroz tunel Malu Kapelu u oba je smjera pojačan promet, a kolona na sjevernom ulazu, u smjeru Splita, dugačka je oko tri kilometra.

Sredinom dana ispred tunela Sv.Rok kolona je bila dugačka oko 24 km, a na sjevernom portalu Male Kapele 6 km. 

Osim na autocesti A1 Zagreb-Split, promet je pojačan na svim važnijim cestama, posebice na A3 Bregana-Županja i A2 Zagreb-Macelj.

Na naplatnim kućicama u Lučkome na ulazu u Zagreb kolona je dugačka oko kilometar.

I dalje stižu mnogobrojna vozila s graničnog prijelaza Macelja, pa se ispred naplatne postaje u Zaprešiću, na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Krapina, vozi sporo u koloni dugačkoj tri kilometra.

Većim dijelom državne ceste D1, to jest ličke ceste prometuje se bez zastoja.

Na naplatnim kućicama u Ivanjoj Reci vozila ulaze na autocestu prema Županji u koloni dugačkoj oko kilometar.

Promet teče sporo na čvoru Orehovici u smjeru Rijeke na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Na izlazak s poluautoceste čeka se u koloni dugačkoj oko dva kilometra.

Ceste su mokre u većem dijelu zemlje, a suhe su samo ponegdje u Dalmaciji.

HAK upozorava na moguće odrone zemlje i kamenja u usjecima na jadranskoj i ličkoj cesti.

Ulaz putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima na sjeverozapadu zemlje, osobito na Macelju i Bregani te u Istri. Teretna vozila preko Bajakova izlaze u koloni dugačkoj 3,5 kilometara, a kolona osobnih vozila dugačka je oko kilometar.

Promet prema otocima sve je gušći. Na trajektnom pristaništu u Jablancu kolona vozila dugačka je oko pet kilometara, a na pristaništu u Prizni oko dva kilometra.

 

Pročitajte više