Kolone pred tunelima Mala kapela i Sv. Rok

PROMET je znatnije pojačan na cestama koje vode prema obali, ispred tunela Mala kapela vozi se usporeno u koloni duljine oko 14,5 km u prema moru, a ispred tunela Sveti Rok u koloni duljine 9,5 km; javlja Hrvatski autoklub.

Iz unutrašnjosti prema moru promet je znatnije gust, kao i povremeno prema unutrašnjosti. Dionicom A1 Zagreb, smjer Karlovac promet ide u koloni usporeno.

Ispred tunela Mala Kapela, vozi se usporeno u koloni duljine oko 14,5 km prema moru, pa se dio vozila preusmjerava u čvoru Ogulin, na ceste D42 i D3 preko Josipdola. Ispred tunela Sveti Rok, vozi se usporeno u koloni duljine oko 9,5 km u smjeru mora, a prema unutrašnjosti kolona je duljine oko 8 km.

Promet je pojačan na autocesti A2 Zagreb-Macelj, u oba smjera, posebice prema Krapini, pa se na naplati Krapina, smjer Zagreb-Krapina, čeka oko 15 minuta. Na cesti D1 "Lička magistrala" promet je pojačan prema moru, ali ide bez zastoja.

Na dionici ceste D1 od Knina do Sinja ima zastoja zbog Sinjske alke i proslave Dana domovinske zahvalnosti.

Zbog prometne nesreće na 239. km, autoceste A3 Bregana-Lipovac, dionici Slavonski Brod, smjer Županja, pa promet teče preticajnim trakom otežano. Jak vjetar usporava promet na dionici čvor Kikovica-tunel Tuhobić.

HAK poziva vozače da voze krajnje disciplinirano, osobito u kolonama, kako bi se unatoč većoj gustoći prometa, zadržao zadovoljavajući protok. Upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamenja, duž Jadranske i Ličke magistrale, kao i na cestama kroz gorja, a osobito u usjecima.

Zabrana prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas, je do 14 sati, a sutra u nedjelju od 12 do 23 sata.

Pojačan je ulaz putničkih vozila na graničnim prijelazima Macelj, Bregana, Goričanu, Rupa, Pasjaku i Kaštel.

Trajekti plove prema redu plovidbe. U Brestovi je kolona vozila koja čekaju za ukrcaj duga oko 1,5 km a na Prizni oko 1 km i povećava se.

Pročitajte više