Kolone pred tunelima Sveti Rok i Mala Kapela

PRED tunelom Sveti Rok prema moru kolona vozila smanjila se sa 17 na 9,5 kilometara, a u smjeru Zagreba kolona je duga oko osam kilometara. Kroz tunel Mala Kapela ponovno se vozi u oba smjera. U smjeru mora nema kolone, a prema Zagrebu se povremeno stvaraju kolone od par kilometara.

Promet je pojačan na glavnim prometnicama, a posebno na dijelu zagrebačke obilaznice gdje se spajaju autocesta A 3 Bregana-Lipovac i autocesta prema Splitu i Rijeci. Zbog toga, prije naplate Lučko, dolazi do zastoja, a usporeno se vozi sve do Karlovca. HAK preporuča alternativne ceste!

Izrazito je gust putnički promet na prijelazima sa Slovenijom na ulazu u zemlju i to na GP: Macelj, Lupinjak, Bregana, Kaštel, Plovanija, Pasjak i Rupa. Osim osobnih vozila pojačan je i ulaz autobusa na Maclju i Goričanu.

Od petka u podne do subote u podne preko najprometnijih graničnih prijelaza u Međimurskoj županiji - Goričana, Trnovca i Murskog Središća u Hrvatsku je od početka turističke sezone ušao rekordan broj stranih turista.

Zbog pojačanog prometa prema srednjedalmatinskim otocima velika je gužva u Luci Split. Vozila koja čekaju za ukrcaj stoje već u Ulici Kralja Zvonimira. Jak je pritisak vozila i u ostalim trajektnim pristaništima.

Kako se procjenjuje, ovaj vikend bit će najjači u sezoni. Noćas od ponoći pa jutros do 6 sati kroz tunel Sveti Rok prošlo je 6 500 vozila, što je za 50 posto više u odnosu na treći vikend u srpnju 2005.

Velike gužve očekuju se i prvog vikenda u kolovozu, kada će naše ceste preplaviti Talijani kojima će započeti feragosta.

Pročitajte više