Kolumbijski novinar William Parra napadnut i teško ozlijeđen

KOLUMBIJSKI novinar William Parra, koji je radio za britansku novinsku agenciju Reuters i koji je 2000. godine prebjegao u Španjolsku nakon prijetnji smrću, napadnut je i teško je ranjen u blizini Bogote, a kolumbijske vlasti istražuju radi li se o atentatu.

"William je doručkovao u restoranu Zipaquira (40 kilometara sjeverno od Bogote) sa prijateljicom i njenom kćerkom kada ga je jedan dječak zamolio da ga poveze svojim automobilom. William je pristao a nakon toga mu je dječak zavezao remen oko vrata i dva puta ga probio nožem", kazao je direktor Reutersa u Kolumbiji Jesson Webb.

Kako je kazao Webb, novinar je zaustavio automobil, ali su u njega ušle još tri osobe koje su ga također napale nožem, probivši mu desno plućno krilo. Novinar je ostavljen na cesti kao i njegova prijateljica i kćerka dok su napadači pobjegli s automobilom.

William je izvan životne opasnosti i liječnici kažu da će se oporaviti iako mu je trenutačno potreba pomoć pri disanju, kazao je Webb.

On je dodao da su Parru (38), koji je radio od 1994. do 1998. godine kao glasnogovornik predsjednika Ernesta Sampera, oteli marksistički gerilci 1997. ali da u posljednje vrijeme nije primao nikakve prijetnje.

Pročitajte više