Komadina o "slučajevima sukoba interesa u HDZ-u"

POTPREDSJEDNIK SDP-a i predsjednik primorskogoranskog SDP-a Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo usporedio slučaj postavljanja Vladina povjerenika za grad Bakar i nedavnu konferenciju županijskog HDZ s temom opravdanosti lokacije LNG terminala na Krku ocijenivši da je u oba slučaja riječ o sukobu interesa.

Komadina je ustvrdio kako je nedopustivo da se na konferencije za novinstvo političkih stranaka dovode članovi uprave državnih kompanija, kao što je bio slučaj prošloga tjedna kada su na konferenciji HDZ-a, uz predsjednika županijskog HDZ-a Vladimira Vrankovića, bili i članovi Uprave Ine.

Komadina je ocijenio da je to upletanje politike u obavljanje državnih poslova. Rekao je da Vranković na konferenciju pod okriljem stranke nije smio biti s predstavnicima Ine, već da je to mogao učiniti kao državni tajnik za gospodarstvo izvan stranačkih okvira.

Na Vrankovićeve tvrdnje s te konferencije da SDP "nepotrebno politizira pitanje lokacije LNG terminala", Komadina je kazao da je upravo ta konferencija za novinstvo HDZ-a pokazala tko politizira to pitanje.

Slična je situacija i u Bakru, rekao je Komadina istaknuvši da je Vlada na mjesto povjerenika u Bakru nakon tamošnje krize vlasti početkom veljače imenovala Zdravka Božičevića, dotadašnjeg predsjednika Gradskog vijeća i člana HDZ-a.

Komadina je rekao da nije dobra demokratska praksa da se za povjerenika imenuje predsjednik raspuštenog tijela koji je, kako je rekao, bio duboko uključen u procese koji su doveli do raspuštanja tog tijela.

Govoreći o lokaciji budućeg LNG terminala, potpredsjednik SDP-a rekao je da potreba izgradnje tog terminala nije sporna, ali da se lokaciju treba utvrditi nakon svih potrebnih studija te se odabir mora braniti argumentima.

Pročitajte više