Komisija za granice zasjedala u Vinkovcima

U VINKOVCIMA se danas na zatvorenoj sjednici hrvatske Komisije za granice, po riječima sudionika sastanka vukovarskosrijemskog župana Nikole Šafera, razgovaralo o aneksu Sporazuma s BiH i stanju na hrvatskoj državnoj granci sa Srbijom i Crnom Gorom.

Župan Šafer, sudionik današnjeg sastanka, član je hrvatskog Savjeta za granice, savjetodavnog Vladina tijela koje Komisiji

za granice predlaže moguća rješenja o graničnim pitanjima. Kako je rekao Šafer, vlasti Vukovarsko-srijemske županije su nezadovoljne jer nisu riješena granična pitanja između Republike Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

Nezadovoljni smo sadašnjim stanjem na granici na Dunavu i kopnenoj granici sa Srbijom i Crnom Gorom, istaknuo je Šafer, dodavši kako je na današnjoj sjednici inzistirao da se učini pritisak na Srbiju i Crnu Goru kako bi počeli konkretni razgovori o razgraničenju s tom državom.

Šafer je također rekao kako očekuje da SiCG u skladu s vlastitom najavom što hitnije povuče vojsku s granice s Hrvatskom te omoguće pristup hrvatskim građanima na Vukovarsku i Šarengradsku adu.

Ta dva riječna otoka na Dunavu, iako katastarski pripadaju Hrvatskoj, više od 10 godina nadzire vojska Srbije i Crne Gore.

Pročitajte više