Koncertna sezona Simfonijskog zbora i orkestra HRT-a

U POVODU početka nove koncertne sezone, Glazbena proizvodnja Hrvatske radiotelevizije na današnjoj je tiskovnoj konferenciji najavila novu sezonu svojih ansambala Simfonijskog orkestra i Zbora HRT-a Majstorski ciklus i Sfumato.

Umjetnički ravnatelj ciklusa Sfumato maestro Tonči Bilić istaknuo je da će se u sezoni 2003./2004. održati šest koncerata.

Sezona će početi koncertom "Iz kajdanki obitelji Stahuljak" jer je, kako je rekao, sedam članova te obitelji bilo vezano uz zbor HRT-a.

U okviru Koncerta za Dušni dan na programu su i djela Dvoraka i Brucknera, a za početak iduće godine predviđena je Monteverdijeva zbirka 6. i 7. knjige madrigala.

Za ožujak je najavljen koncert Hrvatska misa u d-molu Borisa Papandopula na kojem će publika imati prigodu čuti soliste mlađe generacije. Večer hrvatskih skladatelja rezervirana je za Lisinskog, Zajca, Smareglija i Brkanovića, dok je zadnja u nizu koncerna večer Igora Kuljerića "Song".

Majstorski ciklus HRT-a imat će 12 koncerata, a svi programi brižljivo su odabrani. Organizatori su posebno najavili koncert Barbare Hendricks u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a 8. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu, na kojem će dirigent biti Ivo Lipanović.

Šef dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a maestro Nikša Bareza, koji je trebao najaviti Majstorski ciklus, nije bio nazočan jer je, po riječima organizatora, zbog "Lufthansine" neposlovnosti ostao na aerodromu u Muenchenu.

Pročitajte više