Kondukter HŽ-a napastovao putnicu koja se vozila bez karte, HŽ ne vjeruje prijavi

KONDUKTER Hrvatskih željeznica (1963.) priveden je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludnih radnji na štetu 21-godišnje hrvatske državljanke.

Osumnjičeni je u utorak oko 8 sati ujutro u vlaku koji je prometovao na relaciji Dugo Selo - Glavni željeznički kolodvor od oštećene tražio voznu kartu koju ona nije imala.

Kada mu je djevojka rekla da nema kartu, službenik je, sumnja se, nad njom počinio bludne radnje.

Glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba potvrdila je za Index da se radi o službeniku HŽ-a.

Šefica Službe za odnose s javnošću HŽ-a Vlatka Škorić rekla je da konkretni slučaj ne bi komentirala dok ne završe istražne radnje i dok ne dobiju očitovanje samog konduktera.

"U spomenutom slučaju radi se o čovjeku koji ima 22 godine radnoga staža na tom radnom mjestu, čovjeku koji primjereno obavlja svoj posao i na čiji rad nikada nitko, ni od korisnika ni od zaposlenika, nije imao primjedaba. Nakon ove prijave on će i dalje ostati na radnom mjestu sve dok se ne utvrdi njegova odgovornost u navedenom slučaju." - kaže Škorić.

"Ne želimo niti osuditi niti braniti zaposlenika na temelju jedne prijave. Ali, poznavajući konkretnoga čovjeka teško možemo vjerovati u navode iz prijave putnice koja se vozila bez prijevozne karte. " - zaključila je glasnogovornica HŽ-a.

V.Š.

Pročitajte više