KONGRESNA STRANKA I DALJE ĆE BITI ANGAŽIRANA NA POSTIZANJU TRAJNOG MIRA

Indijska oporbena Kongresna stranka koja nakon prvih prebrojavanja glasova bilježi uvjerljivo vodstvo na nacionalnim izborima i sasvim izgledno će osnovati novu indijsku vladu, u četvrtak je izvijestila kako će i dalje nastaviti s "naporima na postizanju trajnoga mira" sa susjednim Pakistanom.

"Kongresna stranka i dalje će raditi na postizanju trajnoga mira u regiji", rekao je za France presse glasnogovornik stranke Anand Sharma. "Mi smo stalno poticali dijalog između dviju zemalja te smo pozvali vladu na odlasku da nastavi s pregovaračkim procesom. Dakle, neće biti nikakvih izmjena", rekao je.

Nešto ranije Pakistanci su, posredstvom svojeg ministra informiranja šeika Rašida Ahmeda izjavili kako se nadaju da će se mirovni proces s Indijom nastaviti, čak i ako dođe, što je sve izvjesnije, do izmjena u vladi.

"Vjerujem da ćemo nastaviti raditi na mirovnome procesu s Indijom. To je želja cijelog pakistanskog naroda", rekao je Ahmed za Reuters. "Taj proces nema veze s osobama. On je povezan s državama i narodom", dodao je.

(Hina) xmh ysd

Pročitajte više