Konobarici iz Rijeke četiri godine i dva mjeseca zatvora za šverc heroina

TANJA KAJTAZ, 26-godišnja konobarica iz Rijeke, osuđena je nepravomoćno na splitskom Županijskom sudu na četiri godine i dva mjeseca zatvora zbog šverca kilograma heroina, s kojim je početkom godine uhvaćena na željezničkom kolodvoru u Splitu.

Branila se da je dobila 500 eura da pošiljku iz Splita prebaci u Rijeku, samo što nije znala da se radi o drogi, već o - krivotvorenim eurima. Nije htjela kazati tko ju je angažirao. Na posao se odlučila zbog teške materijalne situacije i otkaza.

Odale je nervoza i muška jakna

Sumnju policajca pobudila je zbog - muške jakne. Bila je, inače, tip-top sređena, samo je taj detalj bio neuobičajen. Usto, djelovala je vrlo nervozno čekajući vlak za Rijeku. U vrećici koju je pokupila u kontejneru bio je heroin, a preko njega rasuta kava. Ne slučajno, zaključio je sudac Bruno Klein. Kava je trebala odvratiti osjetljivu njušku policijskog psa. Nije slučajno ni što je za transport izabrana mlada i atraktivna konobarica. Učinjeno je to kako ne bi privukla sumnju. Ipak, zbilo se upravo suprotno.

Čuvši koliko je dobila, Kajtaz se rasplakala i upitala suca može li odmah ići na izvršenje kazne. Sudac Klein objasnio joj je da će ipak morati još malo pričekati. Kajtaz se požalila i da su joj povrijeđena ljudska prava jer suđenje prate novinari.

Kaznu joj je vijeće odrezalo imajući u vidu da se radi o velikoj količini heroina, koji na ulici vrijedi čak milijun kuna. Ni ranija neosuđivanost nije pomogla. 

Pročitajte više