Konzum prekida suradnju s Dukatom

U PRIOPĆENJU Agrokora navodi se da će od sutra najveći dio Dukatova asortimana delistirat i smanjiti im udjele jer ih nitko iz francuske kompanije nije kontaktirao. Luka Rajić prije nekoliko dana prodao je, podsjećamo, 91,94 posto dionica kompaniji Lactalis.

"Postupke francuske kompanije koja je kupila Dukat d.d, a nije ni na koji način kontaktirala niti se javila najvećim partnerima toga istoga poduzeća, smatramo u najmanju ruku neprofesionalnima i podcjenjivačkima prema tržištu na koje dolazi. Ako se prema poduzeću s kojim ostvari stotine milijuna kuna prometa ponaša na takav način, stvarno je pitanje kako će se ponašati prema malim partnerima", navodi se u priopćenju Agrokora.

Nadalje, u priopćenju koje potpisuje Anja Linić, direktorica Ureda za odnose s javnošću Agrokora d.d., stoji kako ne žele komentirati "Rajića koji je potpredsjedniku svoje Vlade rekao jedno, a napravio drugo".

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec rekao je, kako prenose mediji, da je prije desetak dana razgovarao s Lukom Rajićem o prodaji Dukata i da mu je Rajić rekao kako ne namjerava prodati Dukat.

Nakon što je vijest o prodaji Dukata francuskom Lactalisu procurila u medije, premijer Ivo Sanader izrazio je negodovanje time što Vlada nije bila obaviještena da se priprema ta transakcija, a svoje je nezadovoljstvo izrazio i ministar polojoprivrede Petar Čobanković, najavivši pri tome kako će država istražiti zakonitost prodaje Dukata.

Pročitajte više