Kopjar: Akcija zbogom oružje završava krajem godine

GLAVNI koordinator akcije ´Zbogom oružje´ MUP-a Slavko Kopjar izjavio je danas u Čakovcu da će ta akcija završiti do kraja ove godine te kako su u MUP-u ocijenili da su u proteklih 10 godina svi koji su posjedovali nedopušteno oružje i minskoeksplozivna sredstva, imali prilike predati ga policiji.

U svim akcijama do sada građani su predali 1. 652.000 raznih minsko-eksplozivnih sredstava (mine, bombe, zolje, ručni bacači i sl.), 6.500 kilograma vojnog i gospodarskog eksploziva, više od 4,5 milijuna komada različitog streljiva, više od 34 tisuće automatskog i poluautomatskog oružja i raznu drugu vojnu opremu, rekao je Kopjar na konferenciji za novinare nakon razgovora s međimurskim gradonačelnicima i općinskim načelnicima.

Glavni koordinator akcije ´Zbogom oružje´ najavio je da će se od početka iduće godine primjenjivati zakonske sankcije za nedopušteno držanje oružja.

Podsjetio je da novčane kazne iznose od 20 tisuća do 150 tisuća kuna, mogu se izreći i kazne bezuvjetnog zatvora od 6 mjeseci do 3 godine, a za veće količine i do 5 godina zatvora.

Pohvalio je provedbu akcije ´Zbogom oružje´ na području Policijske uprave međimurske, u kojoj su uspješno sudjelovale i udruge proizišle iz Domovinskog rata te većina međimurskih gradova i općina.

Pročitajte više