Korak do medijskog mogula: Privedeni Pavićev partner Vlajčević i direktor Kamenskog Crlenjak



DAVOR VLAJČEVIĆ, suvlasnik Vilinskih poljana i partner medijskog mogula Ninoslava Pavića, te Antun Crlenjak, direktor Kamenskog, privedeni su danas kasno popodne. Kako doznajemo, bit će zadržani u jednodnevnom pritvoru te ispitani.

Županijsko državno odvjetništvo do sutra mora donijeti odluku o dužem zadržavanju Vlajčevića i Crlenjaka, što bi ujedno i značilo otvaranje do kraja slučaja Kamensko čiji krakovi, prema informacijama kojima raspolaže Index, vode do Pavića, a naposljetku i do Ivice Todorića. Ukoliko Državno odvjetništvo odluči pustiti Crlenjaka i Vlajčevića smatrat će se da nema opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i da nema indicija da bi dokazi mogli biti uništeni.

S obzirom na slučajeve Roberta Ježića, Mladena Barišića, Nevenke Jurak, ali i recentnog slučaja Josipa Boljkovca takva odluka predstavljala bi svojevrsni presedan u radu DORH-a. Posebice s obzirom na količinu do sada skupljenih dokaza, ali i iskaza.

Na privatnom računu Crlenjaka završilo 17 milijuna kuna

Naime, policija je privela dvojac temeljem dosadašnje istrage oko Kamenskog, odnosno dokaza o mogućem pranju novca i namjernog uništenja Kamenskog zbog atraktivnih nekretnina, kao i na temelju iskaza direktora spornih tvrtki preko kojih su vršene uplate za Kamensko da bi se zabilježili na njihove nekretnine.

Poznato je da su direktori priznali da su potpisivali ugovore pod izgovorom "poboljšavanja bilance trgovačkih društva koja su kupovala odnosno prodavala dionice društva Dalta" te su tako dali novac Crlenjaku.


Policija je došla do saznanja da novac nije uplaćen u korist računa trgovačkih tvrtki nego se na temelju ugovora o asignacijama uplaćivao na privatne račune Crlenjaka koji je bio čelni čovjek Dalte i Kamenskog. Novac je, kako saznajemo, uplaćivan na privatne račune Crlenjaka u Karlovačkoj i Partner banci.

Vrijedno je napomenuti kako su gotovo sve tvrtke koje su se dovodile u vezu s Miroslavom Kutlom poslovale upravo preko tih banaka.

Sigurni su da je projekt zasada jabuka bio fiktivan

Istraga je utvrdila kako je sporno oko 17 milijuna kuna uplaćenih na privatni račun Crlenjaka, a pravo je pitanje, na koje još uvijek nema odgovora - gdje je taj novac na kraju završio. Ključna saznanja trebao bi imati i Vlajčević kao predsjednik Nadzornog odbora Kamenskog. Vlajčević, osim što je uključen u raspad Kamenskog kao predsjednik Nadzornog odbora, suvlasnik je Vilinskih poljana koje su se uknjižile na nekretninu Kamenskog.

Policija ispituje je li riječ o udruživanju u zločinačku organizaciju koja je namjernim zabilježbama na nekretninu Kamenskog spuštala cijenu istih. Isto tako raspolažu s podatkom kako je projekt zasada jabuka s kojim se dizala vrijednost Dalte bio fiktivan.

Tko štiti Pavića?


Stoga treba očekivati kako će istražni organi pokucati na vrata Ninoslava Pavića, suvlasnika Vilinskih poljana i vlasnika sporne Dalte jer postoje ozbiljne indicije u pranje novca. S obzirom da tvrtka Vilinske poljane polaže pravo na nekretnine Kamenskog pravo je čudo što do sada nije ispitan i Pavić jer je dokazana njegova izravna umiješanost u ovaj slučaj. 

Također, s obzirom na privođenje Crlenjaka i Vlajčevića pravo je pitanje ima li medijski mogul Pavić zapravo zaštitnika.

> Ekskluzivno: Znate li tko polaže pravo na nekretnine Kamenskog? Ninoslav Pavić!

> Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Crlenjak organizirao, Pavić omogućio, Todorić financirao

> Drugi dio - Ekskluzivni iskazi svjedoka za Kamensko: Milijuni za nepostojeće projekte

> Ekskluzivno: Privedeno desetak osoba u istrazi oko propasti Kamenskog, očekuju se uhićenja

> Doznajemo - MUP je bio spreman, DORH nije: Bajić odbio saslušanje i privođenje Pavića i Kutlinih ljudi!

> Policija: Kriminalistička obrada za Kamensko nije dovršena, surađujemo s DORH-om

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.