Koronavirus ušao u vrtić u Dalmaciji, cijela vrtićka skupina u samoizolaciji

Ilustracija: Dubravka Petric/PIXSELL

KORONAVIRUS se probio u još jedan vrtić.

Kako je Dalmaciji danas potvrdio načelnik Stožera civilne zaštite Općine Otok Nedjeljko Laco, jedno odjeljenje Dječjeg vrtića Žabica iz Otoka kod Sinja je zatvoreno uslijed zaraze jednog djeteta koronavirusom.

Laco je kazao da je ukupno 27 osoba u samoizolaciji, a među njima su djelatnici vrtića, točnije odgajateljica i jedna čistačica te djeca koja su polaznici te vrtićke skupine. Naime, jučer je jedno odjeljenje vrtića zatvorilo svoja vrata zbog sumnje na covid, a načelnik stožera nam priznaje da je on još u petak bio siguran da će netko iz vrtića biti covid pozitivan.

"U petak je majka djeteta koji je polaznik te predškolske skupine znala da je oboljela od koronavirusa, nakon toga je tek danas službeno potvrđeno da je i dijete zaraženo covidom-19", kazao je Dalmaciji danas Laco. 

Prema jutrošnjem izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 838 obrađenih testova 53 novooboljele osobe pozitivne su na covid infekciju, i to iz Splita 23, Brela 1, Imotskog 2, Kaštela 2, Muća 1, Otoka 1, Podbablja 1, Podstrane 1, Sinja 9, Solina 8, Trilja 1 i Trogira 3 osobe.

Pročitajte više