Kosor gura Bandića i Keruma u minus: Vlada dužna 77 milijuna kuna za rukometne Arene

"IAKO SU dvorane u Splitu, Zagrebu i Varaždinu izgrađene po modelu javno-privatnog partnerstva, Vlada Jadranke Kosor kao ni ona Ive Sanadera nije platila ništa Splitu, gdje se dug popeo na 12,66 mil. kuna i Zagrebu, kojemu duguje 53,3 mil. kuna", navodi se u današnjem izdanju Poslovnog dnevnika u kojem se dodaje da Zagrebu dodatno nije uplaćen niti polovični iznos jamstvenog depozita, što je također preuzeta obveza Vlade.

Plaćaju samo Čehoku!

Jedini grad kojem Vlada plaća najam je Varaždin na čijem čelu je Ivan Čehok, član HSLS-a koji je koalicijski partner Vlade, tvrdi Poslovni dnevnik.

"Prema službenim podacima koje smo dobili iz Splita, čiji je gradonačelnik nezavisni Željko Kerum i Zagreba kojeg vodi SDP-ov Milan Bandić, u ovom trenutku dug Vlade iznosi 66 milijuna kuna za tri kvartala i u Zagrebu za depozit. Kako se najam fakturira unaprijed za svako tromjesečje, uskoro će dug dosegnuti 77 milijuna kuna. Dvorane su tako gradovima postale dodatni teret i generator nelikvidnosti jer su nam u Zagrebu, odnosno Zagrebačkom holdingu preko kojeg se vodi isplata i Splitu potvrdili da oni podmiruju i svoje i Vladine obveze", piše Poslovni naglašavajući kako ministarstvo financija Ivana Šukera nije htjelo odgovoriti zašto Vlada ne plaća dvorane.

 

Pročitajte više