Kosor i Mesić s lopatama u rukama zahvalili Rajiću na otvaranju tvornice

JADRANKA KOSOR i Stjepan Mesić primili su se lopate pa zajedno položili kamen temeljac za novu tvornicu Luke Rajića u Popovači. Podsjećamo, Rajić je još u svibnju ove godine najavio otvaranje tvornice generičkih lijekova vrijedne 300 milijuna kuna, čime je ispunio obećanje da će novac zarađen prodajom Dukata uložiti u Hrvatsku.

To je Rajić obećao predsjedniku Mesiću nakon što je prodaja Dukata finalizirana, a Mesić je danas podsjetio na njegove riječi i zahvalio mu što nije "uzeo novac i pobjegao". "Rekao mi je da neće otići nego da će uložiti novce u novi projekt. PharmaS je taj novi projekt", kazao je Mesić koji je rekao da novi Rajićev brand ima potencijal da postane važan hrvatski proizvod jer je Hrvatska nekad u svijetu bila poznata po farmaceutskoj industriji. "Sada je prilika da se vratimo", kaže Mesić.

"Moramo ulagati u proizvodnju ako želimo stvoriti radna mjesta i izaći iz krize", istaknula je Kosor koja se posljednjih dana intenzivno posvetila gospodarskim pitanjima. Kosor je također istaknula kako je otvaranje nove Rajićeve tvornice još jedan dokaz da Hrvatska postaje privlačna zemlja za poduzetnike, te je ulagačima poručila kako je "ovo pravi trenutak za djelovanje".

Premijerka Kosor podsjetila je da je Vlada dosad u poduzetničke zone uložila 500 milijuna kuna, a najavila je i nova ulaganja. Kosor tvrdi kako će Vlada također osnovati posebni poticajni fond u Ministarstvu gospodarstva koji bi trebao osiguravati dodatna sredstva gospodarstvenicima koje kriza najviše pogađa.

Pročitajte više