Kosor: Izdržimo ovu godinu, sljedeća će biti lakša

"ZADAĆA svih i zadaća hrvatske vlade u 2010. godini je osnažiti gospodarstvo", kazala je šefica vladajućeg HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor na svečanosti 20. obljetnice HDZ-a u Karlovačkoj županiji.

"Živimo u teškoj krizi koja je rezultat globalne krize, ali neke stvari su se dogodile jer smo neke probleme nedovoljno riješavali, neke pomeli pod tepih, a sada je došlo vriijeme kada sve to moramo razriješiti", rekla je Kosor i tako prvi put priznala da je za krizu odgovorna i Vlada.

Kosor je pozvala sve gospodarstvenike da izdrže ovu godinu i učine sve što mogu kako bi sačuvali svako radno mjesto jer će, kazala je, sljedeća godina biti lakša. Premijerka je naročito zadovoljna jer je danas uspješno završena prva aukcija kojom će Banka za obnovu i razvitak zajedno sa ostalim bankama osigurati 500 milijuna kuna za gospodarski oporavak i razvoj.

"Radi se o velikom novcu i nadam se da će doći u ruke pravih gospodarstvenika kako bi sačuvali mjesta za svoje radnike", kazala je. Istaknula je i kako je Hrvatska u zadnjih sedam mjeseci otvorila više pregovaračkih poglavlja nego u zadnje četiri i pol godine.

"Hrvatskoj je već određen financijski paket za članstvo za prve dvije godine i to za, kako se predviđa, 2012. i 2013.", kazala je Kosor.

Pročitajte više