Kosor: Kad Mesiću ponestane ideja, broji moje plakate

PREDSJEDNIČKA kandidatkinja HDZ-a Jadranka Kosor ustvrdila je danas da se njezin protukandidat Stjepan Mesić, kad god mu ponestane ideja uvijek vraća njezinoj kampanji, broji njezine plakate te pokušava dokazati da je dobar matematičar.

"No, još nismo doznali pojedinosti o financiranju njegove kampanje na prošlim predsjedničkim izborima", rekla je Kosor na današnjoj konferenciji za novinare zamoljena da komentira Mesićevu izjavu "kako se može sumnjati da se u njezinoj kampanji pere novac".

Pozvala je Mesića da se koristi argumentima, ističući da su optužbe za pranje novca teška optužba koju će Mesić itekako morati dokazivati.

Potporu predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a danas je u ime Hrvatskog saveza poljoprivrednih udruga dao njegov predsjednik Antun Laslo, jer se, kako je rekao, jedina osvrnula na potrebe hrvatskog sela i seljaka.

Nadajmo se da će Kosor dobiti izbore, a ako ih dobije sigurno ću joj kao predsjednik krovne udruge zadavati velikih briga, ako ne bude ispunila data obećanja, rekao je Laslo.

Govoreći o svom izbornom programu Kosor je istaknula da će se zauzimati za povezivanje zelene i plave Hrvatske, zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa u pregovorima pri ulasku Hrvatske u Europsku uniju, posebice oko proizvodnih kvota. To osobito vrijedi za mlijeko, šećer, maslinovo ulje, ribu i riblje prerađevine, kazala je Kosor dodajući da će se založiti za povećanje njihove proizvodnje kako bi hrvatski pregovarači mogli izboriti što bolje uvjete.

Liberalizacija tržišta i povećanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda kroz povećanje subvencija u poljoprivredi i ribarstvu, bit će moji zahtjevi Vladi postanem li predsjednica kazala je, dodavši da će u tom slučaju imati i savjetnika za poljoprivredu. Također je dodala da će od Vlade zatražiti ubrzavanje isplate subvencija napominjući da je za ovu, kao i za prošlu godinu, za to osigurano dvije milijarde kuna.

Što se tiče poljoprivrednog zemljišta, najavila da će od Vlade zatražiti da se što duže zadrži moratorij na njegovu prodaju stranim pravnim i fizičkim osobama, kao što je to učinila Poljska. Također će se založiti za zaštitu ribarstva i poboljšanje položaja ribara, obnovu ribarske flote i davanje većih subvencija kako bi postali konkurentniji. U vezi s gospodarenjem hrvatskim šumama najavila je opreznije upravljanje, sprječavanje rasprodaje i narušavanja biološke raznolikost.

Pročitajte više